Premik v Maribor / Move to Maribor

Tina Valentan, Luka Martin Škof

Delovni naslov

gledališka instalacija/premiera v nastajanju

Na sporedu:

Delovni naslov <em>Foto: vegajver</em>

Foto: vegajver

Premiera v Ljubljani: 13.10.2012, ob 20h, Gledališče Glej
Koproducent: Gledališče Glej
Partner: KUD Pozitiv
Avtorja in izvajalca: Tina Valentan, Luka Martin Škof
Oblikovanje zvoka: Matej Kolmanko
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Scenografija in kostumografija: Petra Veber

Delovni naslov je že od začetka zastavljen kot projekt s široko temo; fundamentalne skrivnosti življenja. Iz te neskončne platforme raziskovanja nastaja preprosta enačba predstave. Njen rezultat pa je pluralno bitje ali mnogotera oseba, ki s svojim plesom za navzočega gledalca spet na široko odpira okno v življenje.

Tina Valentan je diplomantka SNDO – Amsterdam, samozaposlena v kulturi, plesalka, koreografinja in avtorica projektov. Predstavila se je na številnih festivalih. Med njimi velja izpostaviti sledeče: Mesto žensk, Haip, Borštnikovo srečanje, Pitch Wise, Act Festival Bilbao, Its Festival Amsterdam, Masdanza Gran Canaria, Nagib, Gibanica, Platforma, 4GO. Sodelovala je s številnimi ustvarjalci ter kreirala lastne projekte. Med njimi: Dvojnik (2012), Zakaj te ne morem zapustiti (2011), Fiktivne situacije (2010), Ko luna raste (2008). V letu 2012 je bila izbrana kot mudul dance umetnica Plesne Izbe Maribor v mreži 22 evropskih plesnih hiš v okviru večletnega projekta Modul-dance.

Luka Martin Škof je režiser (AGRFT 2002 – 2006). S svojimi stvaritvami se je predstavil na številnih festivalih: Zlata paličica, Borštnikovo srečanje, Festival Skup, Mladi bobri, Dnevi komedije Celje. Ustvaril je več predstav, med drugim tudi: Driada (AGRFT – SMG), Triko (SLG Celje), Skurt (SNG Nova Gorica), Vitez Čudes (MGL Ljubljansko). Za svoje delo pa prejel tudi več nagradi in sicer: Zlatolaska (2004/05, Grenki sadeži pravice), Zlatolaska (2006/07, Driada), Satir (2009, Triko).
Ob gledališki režiji vstopa tudi v polje oblikovanja zvoka in prostora.