Premik v Maribor / Move to Maribor

Thomas Noone Dance

Nam nenavadno znane katastrofe

plesna predstava

Na sporedu:

Nam nenavadno znane katastrofe <em>Foto: Mat Hale</em>

Foto: Mat Hale

Koreografija: Thomas Noone
Asistent koreografije: Nuria Martínez
Plešejo: Silvia Albanese, Javier G. Arozena, Alba Barral, Arnau Castro, Jerónimo Forteza, Elena Montes
Glasba; skladatelj & izvajalec: Jim Pinchen
Luč: Enric Alarcón
Zvok: Omar Merino
Prevoz: Xoriguer Expres
Produkcija: Sara Esteller

Plesalci, ki hkratno občutijo pretečo katastrofo, jo pripovedujejo z uporabo dinamičnega, eksplozivnega ter intenzivno čustvenega gibalnega besednjaka. Delo Lugares se osedotoča na situacije, ki nas neizbežno vlečejo v kaos. A kljub vsemu, pri tem ne ostajajo melanholični, temveč je rezultat dinamična in eksplozivna plesna predstava, prepletena z elementi svojevrstne ironije.

Thomas Noone Dance (TND) je sodobno-plesna skupina, ki ustvarja izviren fizični (sodobni) ples ter kreira vznemirljive plesne predstave dostopne širši javnosti obiskovalcev gledališča. Že od vsega začetka (delujejo od leta 2001) je TND razvila samosvoj in prepoznavni stil, ki stavi na izjemno obvladovanje plesne tehnike ter preko telesa kot medija skozenj kuje umetniški izraz.

Thomas Noone je angleški koreograf, ki živi in dela v Španiji. Po končani šoli Rambert School London, je delal z številnimi koreografi in plesnimi skupinami. Med drugim: Frederic Flamand, Rami Levi, Ramon Oller, Sol Pico ali Compañia Gelabert- Azzopardi. Od leta 2005 je programski selektor za ples za sat! Sant Andreu Theatre. Februarja 2012 je prejel nagrado Barcelona City prize za ples.