Premik v Maribor / Move to Maribor
Spremljevalni program

Plesna delavnica: Daniel Abreu

plesna delavnica

Na sporedu:

Plesna delavnica: Daniel Abreu

Sobota, 22. 09. 2012
10.00 – 13.00
Plesna Izba Maribor
Vstopnine ni

Plesna delavnica se osredotoča na povezavo med telesom in umom, občutja, ki sproži gibanje v prostoru. Povedano drugače, raziskovanje giba je osredotočeno na relacijo med telesom in prostorom oziroma silo, ki sproža gibanja in ga pretvarja v simbole in zgodbe. Osredotočili se bomo na preproste geste in akcije kot so: kaj počnem in kaj moram storiti; kje stojim in kam sem namenjen …

Zaradi omejenega števila udeležencev, prosimo, da prijavo na delavnico - s pripisom DANIEL ABREU - PLESNA DELAVNICA - pošljete na elektronski naslov: plesnaizba@amis.net.

Daniel Abreu (Tenerifi) je priznan španski koreograf in plesalec. Delal je v številnih nacionalnih plesnih in gledaliških skupinah ter za svoje delo prejel številne nagrade. Med drugim: Nagrado žirije za koreografijo (Premio del Jurado a la Coreografia), Outstanding Dancer's AISGE Foundation Prize za udeležbo na ameriškem plesnem festivalu leta 2005 (Premio Fundacion AISGE) na 18. koreografskem tekmovanju v Madridu (Certamen coreografico de Madrid) in nagrado za najuglednješega plesalca na 4. Choreography Contest of Maspalomas (1999) (IV Certamen Coreografico de Maspalomas). V 2011 je bil izbran kot modul dance umetnik Mercat de les Flors Barcelona, Španija v mreži 22 evropskih plesnih hiš v okviru večletnega projekta Modul-dance.