Premik v Maribor / Move to Maribor

Jasmina Križaj, Cristina Planas Leitao

Zelo okusen zalogaj

plesna predstava, premiera

Na sporedu:

Zelo okusen zalogaj <em>Foto: Saša Huzjak</em>

Foto: Saša Huzjak

Koncept & izvedba: Cristina Planas Leitão, Jasmina Krizaj
Oblikovanje svetloba & izbor glasbe: Cristina Planas Leitão, Jasmina Krizaj
Dramaturško svetovanje: Robert Steijn, Igor Dobričić
Inštruktor petja: Simon Wehrli
Produkcija: Plesna Izba Maribor

Okusen zalogaj je najprej in predvsem iskanje dolgo izgubljenega bistva, intenzitete in vztrajnosti. Je negotovo srečanje med zabavo, zaljubljenostjo, osebno izkušnjo v dvoje, ki raziskuje, kako se lahko naša živahna preobrazba še zmeraj dotakne občinstva.

Jasmina Križaj je zaključila SNDO - De Theaterschool, School for New Dance Development v Amsterdamu leta 2006. Že pred zaključkom študija se je uveljavila kot pomembna slovenska koreografinja. Za svoj solo Zebra v frizerskem salonu je na Act Festivalu v Bilbau prejela 1. Nagrado (2006). Sodelovala je tudi v projektu Sugar Rush, ki je bil podprt s strani European Cultural Foundation – ECF (2009).  Bila je izbrana med 50 udeleženci v projektu 50 days in Costa Rica, kjer so intenzivno delali z Davidom Zambranom ter pridobili certifikat za poučevanje in razvijanje plesne tehnike Flying-Low in Passing Through Na podlagi tega je bil osnovan kolektiv (50collectiVe), s katerim je pred kratkim gostovala v ZDA. V letu 2011 je bila izbrana kot mudul dance umetnica Plesne Izbe Maribor v mreži 22 evropskih plesnih hiš v okviru večletnega projekta Modul-dance.

Cristina Planas Leitão rojena v Portu, Portugalska. Diplomirala na Dance Performance from Artez – Arnhem Dansacademie, na Nizozemskem leta 2006. Od takrat dela kot plesalka, koreografinja in asistentka koreografije italijanske/nizozemske koreografinje Gabrielle Maiorino in za Festival Dansmakers Amsterdam. V letu 2008 je prejela 3. nagrado za solo Skinned v Estoniji dodeljeno s strani Wima Vandekeybusa. Leta 2009 je bila izbrana kot štipendistka  DanceWEB (Impulstanz Festival, Dunaj). V letu 2010 je bila izbrana kot del projekta Davida Zambrana 50 days in Costa Rica, kjer je pridobila kvalifikacijo za poučevanje in razvijanje plesne tehnike Flying-Low in Passing Through. Od takrat redno poučuje na Escola de Dança Ginasiano (PT), na Codarts Rotterdam (NL), Dansateliers Rotterdam (NL), Marameo Berlin (DE), Danstraining Brabant (NL), K3 Hamburg (DE), Henny Jurriens Foundation, etc.