Premik v Maribor / Move to Maribor

Daniel Abreu

Žival

plesna predstava

Na sporedu:

Žival <em>Foto: Alberto Bañares</em>

Foto: Alberto Bañares

Režija & koreografija: Daniel Abreu
Asistent režije: Janet Novas
Teksti: Marina Wainer
Interpretacija: Dácil González, Alvaro Frutos, Álvaro Esteban, Anuska Alonso and Daniel Abreu
Oblikovanje svetlobe: Irene Cantero
Scenografija: Daniel Abreu
Tehnična koordinacija: Sergio García
Fotografija: Alberto Bañares

Animal je koreografsko delo petih performerjev, predstavljeno v vzdušju sanjavosti. Delo raziskuje pomen nujnosti in želja: tekoča predstavitev prekrivajočih se slik in scen, ki prikazujejo fizične in čustvene odgovore na vprašanja ekstremnih situacij, kjer se nagon razodeva v najbolj vsakdanjih trenutkih sedanjosti. Brez razvrščanja v klasično narativno sosledje, prikazuje delo slike boja, nujnosti, sproščenosti, ljubezni in čustvene osamitve.

Plesne predstave, ki jih ustvarja in kreira Daniel Abreu (Tenerifi) so podobne potovanju, slikarijam in podobam v gibanju. Številne njegove produkcije so ustvarjene na ločnici med plesom in dejanjem. Kot performer je delal v Španiji v različnih nacionalnih plesnih in gledaliških skupinah.


Prejel je ogromno nagrad, npr.: Nagrada žirije za koreografijo (Premio del Jurado a la Coreografia), Outstanding Dancer's AISGE Foundation Prize za udeležbo na ameriškem plesnem festivalu leta 2005 (Premio Fundacion AISGE) na 18. koreografskem tekmovanju v Madridu (Certamen coreografico de Madrid) in nagrado za najuglednješega plesalca na 4. Choreography Contest of Maspalomas (1999) (IV Certamen Coreografico de Maspalomas). V 2011 je bil izbran kot modul dance umetnik Mercat de les Flors Barcelona, Španija v mreži 22 evropskih plesnih hiš v okviru večletnega projekta Modul-dance.