Premik v Maribor / Move to Maribor

Kaja Lorenci & Ivan Mijačević

Zven telesne tišine

plesna predstava

Na sporedu:

Zven telesne tišine <em>Foto: Nejc Valenti</em>

Foto: Nejc Valenti

Koncept & ideja: Kaja Lorenci
Avtorja predstave & izvajalca: Kaja Lorenci, Ivan Mijačević
Zvočna podoba: Kaja Lorenci in Ivan Mijačević
Kostumografija: Tomaž Tomljanović
Oblikovanje svetlobe: Jernej Lorenci
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Plesni teater Ljubljana

Plesna predstava Zven telesne tišine plesalke Kaje in plesalca Ivana o plesu za ples. O iskanju plesa, o iskanju vznika plesnega. Plesna predstava o nerojenem plesu. Plesalka Kaja in plesalec Ivan čakata na popolni trenutek, v katerem bosta obe telesi hkrati vstopili v polje plesnega. Skušata ustvariti popolni trenutek s čakanjem, s poslušanjem, z odmevanjem (v drugem), z zvenenjem (v drugem). Plesalka Kaja s svojim plesnim telesom in plesalec Ivan s svojim plesnim telesom se neprestano vračata v predplesno, iščoč vznik plesnega; začenjata znova, zadržujeta, ponavljata, prekinjata in - preklinjata: kletev plesnega je beseda, je razgovor, je misel besede in je smisel razgovora, ki ukinja misel in smisel plesnega.

Kaja Lorenci je plesalka in koreografinja. Leta 2006 je diplomirala na SEAD-u. Sodelovala je s številnimi koreografi. Poučuje sodobno plesno tehniko, gibalno delavnico in umetnost giba na Umetniški gimnaziji Ljubljana.

Ivan Mijačević je plesalec in glasbenik. Leta 2008 je diplomiral na SEAD-u. V zadnjih 14 letih je sodeloval pri več kot 60 projektih po vsem svetu z domačimi in mednarodnimi ustvarjalci. Plesni projekti v katerih je nastopal so bili večkrat nagrajeni.